Koleksi Gambar Senja di Kota Seribu Menara

Aku antara orang yang obses dengan pemandangan atau dalam dunia fotografi dengan istilah panorama. Terutama pemandangan yang ada awan samaada sunrise atau sunset. Dan aku paling minat ambil gambar yang berbentuk journalis, terutama gambar-gambar masyaikh Al-Azhar dan Ulama'. Terasa puas bila dapat ambil gambar-gambar mereka disamping dapat juga menumpang barakah dan berada di dalam majlis ilmu.

Bila petang mula dipenuhi awan, tanda-tanda musim sejuk bakal menjelma untuk menyengat tulang-tulang, dan membuatkan manusia yang hidup disekitarnya mengigil kesejukan. Pesta menggulungkan diri bakal bermula. Ahlan winter. :) Gambar ni diambil disebuah lorong untuk ke Rumah Kelantan Baru, Kaherah Mesir.


Pemandangan burung berterbangan di waktu senja.Golden Hours - 10th District, Cairo Egypt.


Hayyu Asyir.


Another view from hayyu asyir.

0 komen mengomen :: Koleksi Gambar Senja di Kota Seribu Menara

Introduction

Aku hanya insan biasa yang ingin berkongsi sedikit ilmu dan buah fikiran. "Ballighu anni walau ayat" "wazakkir fainnna zikra tanfaul mukminin" InsyaAllah.

LinkWithin

.

Al-Faqir

My photo
Nama Muhammad Al-Amin Hj Salleh. Dilahirkan di Kluang, Johor. Kemudian dibesarkan di Kulai, Johor sebelum berhijrah ke Kuala Terengganu selama 10 Tahun. Kini menetap di Bandar Seri Putra, Kajang, Selangor. Saya sekarang merantau ke bumi Anbiya' Mesir untuk menuntut dengan para Ulama'. Mengambil jurusan di Jabatan Syariah & Undang-undang, Kuliah Syariah Islamiah, Uni. Al-Azhar, Kaherah, Mesir. Moga pelaburan yang Ibu & Ayah lakukan ini akan berjaya menjadi saham didunia dan akhirat. InsyaAllah. Perantau di Bumi Allah. Johor - Terengganu - Selangor - Mesir

Followers