Daurah Khas Bersama Sheikh Rahimuddin An-Nawawi Al-Bantani


Bismillahirrahmanirrahim,

Assalamualaikum w.b.t.

Madrasah Al-Imam As-Syafie sudah bermula semula selepas ditangguhkan sempena Imtihan Fasa pertama yang lalu. Madrasah Al-Imam As-Syafie yang diadakan setiap hari bertempat di Dewan Asrama Darul Ehsan akan bermula seawal 8.00 - 9.00 pagi. Kini sedang mengadakan daurah Khas Bersama Fadhilatul Sheikh Rahimuddin An-Nawawi Al-Banteni.

Sheikh akan menghuraikan Kitab Tafsir Jailani karangan Sheikh Fadil At-Tilani Al-Jailani cucunda Sheikh Abdul Qader Al-Jailani. Bermula jam 8.00 sehingga 10.00 pagi bertempat di Dewan Seri Iman, Asrama Darul Iman. Kitab Tafsir Jailani sebanyak 6 jilid ada dijual disini dengan harga LE210.00.

Ayuh sama-sama kita memeriahkan taman daripada taman-taman syurga.

0 komen mengomen :: Daurah Khas Bersama Sheikh Rahimuddin An-Nawawi Al-Bantani

Introduction

Aku hanya insan biasa yang ingin berkongsi sedikit ilmu dan buah fikiran. "Ballighu anni walau ayat" "wazakkir fainnna zikra tanfaul mukminin" InsyaAllah.

LinkWithin

.

Al-Faqir

My photo
Nama Muhammad Al-Amin Hj Salleh. Dilahirkan di Kluang, Johor. Kemudian dibesarkan di Kulai, Johor sebelum berhijrah ke Kuala Terengganu selama 10 Tahun. Kini menetap di Bandar Seri Putra, Kajang, Selangor. Saya sekarang merantau ke bumi Anbiya' Mesir untuk menuntut dengan para Ulama'. Mengambil jurusan di Jabatan Syariah & Undang-undang, Kuliah Syariah Islamiah, Uni. Al-Azhar, Kaherah, Mesir. Moga pelaburan yang Ibu & Ayah lakukan ini akan berjaya menjadi saham didunia dan akhirat. InsyaAllah. Perantau di Bumi Allah. Johor - Terengganu - Selangor - Mesir

Followers