Syeikh Ahmed El-Tayeb dilantik menjadi Syeikhul Al-Azhar


Assalamualaikum w.b.t.

Sheikh Ahmed El-Tayeb yang juga merupakan Rektor Universiti Al-Azhar hari ini telah dilantik oleh Presiden Mesir, Husni Mubarak sebagai Sheikhul Al-Azhar yang baru menggantikan Allahyarham Sheikh Sayyid Muhammad At-Tantawi Rahimahullah.


Presiden Mesir, Husni Mubarak seperti yang dilaporkan sekarang berada di German untuk menjalani pembedahan dan tempatnya telah digantikan oleh Perdana Menteri Mesir, Ahmad Naziff.

Berita dipetik dari WorldBulletin

Berita Lanjut akan menyusul.

0 komen mengomen :: Syeikh Ahmed El-Tayeb dilantik menjadi Syeikhul Al-Azhar

Introduction

Aku hanya insan biasa yang ingin berkongsi sedikit ilmu dan buah fikiran. "Ballighu anni walau ayat" "wazakkir fainnna zikra tanfaul mukminin" InsyaAllah.

LinkWithin

.

Al-Faqir

My photo
Nama Muhammad Al-Amin Hj Salleh. Dilahirkan di Kluang, Johor. Kemudian dibesarkan di Kulai, Johor sebelum berhijrah ke Kuala Terengganu selama 10 Tahun. Kini menetap di Bandar Seri Putra, Kajang, Selangor. Saya sekarang merantau ke bumi Anbiya' Mesir untuk menuntut dengan para Ulama'. Mengambil jurusan di Jabatan Syariah & Undang-undang, Kuliah Syariah Islamiah, Uni. Al-Azhar, Kaherah, Mesir. Moga pelaburan yang Ibu & Ayah lakukan ini akan berjaya menjadi saham didunia dan akhirat. InsyaAllah. Perantau di Bumi Allah. Johor - Terengganu - Selangor - Mesir

Followers