Strawberry

Musim sejuk tiba lagi, dan tahun ini antara tahun yang paling banyak hujan sepanjang 3-4 tahun saya berada di bumi anbiya' ini. Suhu paling rendah setakat nj mencecah 7'Celcius. Walaupun takde salji, tapi sejuknya teramat sangat. Tak mandi dua tiga hari perkara biasa, sebab tak berpeluh dan kalau mandi terlalu kerap pun boleh memudharatkan kesihatan.

Kebiasaannya, musim sejuk di Mesir adalah musim bagi buah strawberry. Jika di Malaysia buah ni hanya boleh di dapati di Tanah Tinggi, tapi di Mesir, buah strawberry di jual di tepi-tepi jalan, dan harganya boleh mencecah paling murah LE2.50 (75sen Malaysia) sekilo. Murah? Mestilah... 

Tapi setakat ni tak pernah sampai lagi ke ladang strawberry. Tahu beli dan makan je. Jangan disangka padang pasir ini hanya ada unta je. Paling best musim panas, musim anggur. Masa tu, macam makan nasi dah , sebab murah dan manis sangat. Tunggu jelah musim panas nanti ye.


Strawberry Mesir, murah dan manis.

0 komen mengomen :: Strawberry

Introduction

Aku hanya insan biasa yang ingin berkongsi sedikit ilmu dan buah fikiran. "Ballighu anni walau ayat" "wazakkir fainnna zikra tanfaul mukminin" InsyaAllah.

LinkWithin

.

Al-Faqir

My photo
Nama Muhammad Al-Amin Hj Salleh. Dilahirkan di Kluang, Johor. Kemudian dibesarkan di Kulai, Johor sebelum berhijrah ke Kuala Terengganu selama 10 Tahun. Kini menetap di Bandar Seri Putra, Kajang, Selangor. Saya sekarang merantau ke bumi Anbiya' Mesir untuk menuntut dengan para Ulama'. Mengambil jurusan di Jabatan Syariah & Undang-undang, Kuliah Syariah Islamiah, Uni. Al-Azhar, Kaherah, Mesir. Moga pelaburan yang Ibu & Ayah lakukan ini akan berjaya menjadi saham didunia dan akhirat. InsyaAllah. Perantau di Bumi Allah. Johor - Terengganu - Selangor - Mesir

Followers