Allah sentiasa bersama..

Ada masa dan ketikanya, kita pasti akan merasa keseorangan, dipinggirkan atau resah gelisah. Maka, ketika itu carilah Allah, berbicara dengan Allah dan mohon pertolongan daripada Allah sebagaimana yang diajarkan oleh Rasulullah Sallallahu Alaihi Wasallam kepada seorang budak: 

"Jagalah Allah, Allah pasti menjagamu, jagalah Allah pasti kamu akan dapati Allah bersama dengan kamu, jika kamu ingin meminta sesuatu, mintalah kepada Allah, jika kamu ingin memohon pertolongan, mohonlah kepada Allah, ingatlah jika seluruh umat berkumpul, bergabung untuk memberi kamu manfaat nescaya mereka tidak akan mampu kecuali apa yang telah Allah tulis untuk kamu, begitu juga jika mereka berpakat seluruhnya untuk memudharatkan, mencederakan atau melakukan sesuatu yang tidak baik kepada kamu, nescaya mereka tidak akan mampu kecuali apa yang telah Allah tetapkan keatas kamu."

"Sesungguhnya Dia (Allah) bersama dengan kamu dimana kamu berada."

0 komen mengomen :: Allah sentiasa bersama..

Introduction

Aku hanya insan biasa yang ingin berkongsi sedikit ilmu dan buah fikiran. "Ballighu anni walau ayat" "wazakkir fainnna zikra tanfaul mukminin" InsyaAllah.

LinkWithin

.

Al-Faqir

My photo
Nama Muhammad Al-Amin Hj Salleh. Dilahirkan di Kluang, Johor. Kemudian dibesarkan di Kulai, Johor sebelum berhijrah ke Kuala Terengganu selama 10 Tahun. Kini menetap di Bandar Seri Putra, Kajang, Selangor. Saya sekarang merantau ke bumi Anbiya' Mesir untuk menuntut dengan para Ulama'. Mengambil jurusan di Jabatan Syariah & Undang-undang, Kuliah Syariah Islamiah, Uni. Al-Azhar, Kaherah, Mesir. Moga pelaburan yang Ibu & Ayah lakukan ini akan berjaya menjadi saham didunia dan akhirat. InsyaAllah. Perantau di Bumi Allah. Johor - Terengganu - Selangor - Mesir

Followers