Ape la nak jadik ek? Mungkinkah Kesah ni akan Be end.. aminn..

Ya, setiap kesah akan be End.. betul tak?

Tersebutlah kesah, sebuah negeri 3warna.. Diperintah oleh Si Insyinyur yang sudah maklum kehebatannya.. Lalu dengkilah menteri pasolatido akan keberkesanannya memerintah takhta. Lalu, di culiklah pengawal2 yang tidak cukup uang poketnya..

Maka, risaulah pula memanda insyinyur akan kehilangan mereka, di bakarlah istana untuk menghantar SOS, di palu kompang dan rebana, dicari seluruh pelusuk negara, kemana hilangnya mereka.. Lalu, si ketua pengawal pun dapat lah surat mengatakan mereka bertiga keparat telah hilang darjat. Makan, dihantarlah surat itu oleh si posmen yang kacak bergaya.

Maka, dikhabarkan kepada Suruh Han Jaya Pengawal Raksasa (eh.. maksud kat negeri tu suruh han jaya paling berkuasa la, suma dia boleh buat) akan kekosongan tugas mengawal pintu pagar kawasan istana. Kira pencacai singgahsana(pondok pengawal la)

1 komen mengomen :: Ape la nak jadik ek? Mungkinkah Kesah ni akan Be end.. aminn..

  1. This comment has been removed by the author.

Introduction

Aku hanya insan biasa yang ingin berkongsi sedikit ilmu dan buah fikiran. "Ballighu anni walau ayat" "wazakkir fainnna zikra tanfaul mukminin" InsyaAllah.

LinkWithin

.

Al-Faqir

My photo
Nama Muhammad Al-Amin Hj Salleh. Dilahirkan di Kluang, Johor. Kemudian dibesarkan di Kulai, Johor sebelum berhijrah ke Kuala Terengganu selama 10 Tahun. Kini menetap di Bandar Seri Putra, Kajang, Selangor. Saya sekarang merantau ke bumi Anbiya' Mesir untuk menuntut dengan para Ulama'. Mengambil jurusan di Jabatan Syariah & Undang-undang, Kuliah Syariah Islamiah, Uni. Al-Azhar, Kaherah, Mesir. Moga pelaburan yang Ibu & Ayah lakukan ini akan berjaya menjadi saham didunia dan akhirat. InsyaAllah. Perantau di Bumi Allah. Johor - Terengganu - Selangor - Mesir

Followers