Lepas satu, satu bala menimpa..

" Seramai 306 murid di beberapa buah sekolah rendah di negara ini dikesan terlibat dalam penyalahgunaan dadah tahun ini, kata
Ketua Pengarah Agensi Anti Dadah Malaysia (AADK) Datuk Abdul Bakir Zin.

Beliau berkata murid-murid berkenaan dikesan positif dadah hasil ujian air kencing secara proaktif yang dijalankan Unit Pencegahan AADK. "

Baca lanjut disini


Baru semalam aku dapat berita pasal sekolah lama aku. Harini ni timbul pulak berita 306 murid sekolah rendah positif dadah. Ya Allah, lindungilah anak2 dan masyarakat kami daripada bala' ini.

Dimana nasib negara pada masa hadapan? Takkan semua nak jadi mat rempit, penagih dadah, pencuri dan sebagainya?

Apa peranan kita? Adakah kita telah benar2 menjalankan tanggunjawab kita sebagai khalifah Allah dibumi?

"Jika kalian mahu melihat jatuh bangun sesuatu bangsa/negara pada masa akan datang, lihat pemuda belia mereka pada zaman ini"

0 komen mengomen :: Lepas satu, satu bala menimpa..

Introduction

Aku hanya insan biasa yang ingin berkongsi sedikit ilmu dan buah fikiran. "Ballighu anni walau ayat" "wazakkir fainnna zikra tanfaul mukminin" InsyaAllah.

LinkWithin

.

Al-Faqir

My photo
Nama Muhammad Al-Amin Hj Salleh. Dilahirkan di Kluang, Johor. Kemudian dibesarkan di Kulai, Johor sebelum berhijrah ke Kuala Terengganu selama 10 Tahun. Kini menetap di Bandar Seri Putra, Kajang, Selangor. Saya sekarang merantau ke bumi Anbiya' Mesir untuk menuntut dengan para Ulama'. Mengambil jurusan di Jabatan Syariah & Undang-undang, Kuliah Syariah Islamiah, Uni. Al-Azhar, Kaherah, Mesir. Moga pelaburan yang Ibu & Ayah lakukan ini akan berjaya menjadi saham didunia dan akhirat. InsyaAllah. Perantau di Bumi Allah. Johor - Terengganu - Selangor - Mesir

Followers