Surat Adik Fatima kepada Arsenal bantah IsraelSatu berita yang agak sayu apabila dibaca. Diberitakan di dalam Eramuslim (22 Jun), seorang budak perempuan berumur 7 tahun, Fatima Zahrah telah menulis sepucuk surat kepada Kelab Bola Sepak Arsenal menyatakan kecamannya terhadap Zionis yang membunuh anak-anak Palestin.

Antara yang Fatima tulis di dalam surat tersebut

“Israel telah membunuh anak-anak Palestin yang bermain bola, kenapakah anda menyokong Israel?”

Fatima menyatakan bahawa dia adalah peminat setia Kelab Bola Sepak Arsenal, tetapi disebabkan sokongan Arsenal terhadap Israel, beliau memutuskan untuk tidak menyukai pasukan tersebut.

Di akhir surat, Fatima menulis “Arsenal The Best” tetapi tulis ini diconteng, kenapa agaknya ia menconteng kembali tulisannya tadi ??? Mungkinkah sebagai tanda kebenciannya terhadap tindakan zionis..

Arsenal mengikat kontrak dengan Israel dengan nilai 350 000 Pound Sterling, dan Israel dibenarkan untuk memasuki web rasmi Arsenal bagi mempromosikan Israel.

Hayatilah suara anak palestin ini.

1 komen mengomen :: Surat Adik Fatima kepada Arsenal bantah Israel

  1. yes..kesian adik tuh..smuga dlm prlindungan Allah slalu..amin..

Introduction

Aku hanya insan biasa yang ingin berkongsi sedikit ilmu dan buah fikiran. "Ballighu anni walau ayat" "wazakkir fainnna zikra tanfaul mukminin" InsyaAllah.

LinkWithin

.

Al-Faqir

My photo
Nama Muhammad Al-Amin Hj Salleh. Dilahirkan di Kluang, Johor. Kemudian dibesarkan di Kulai, Johor sebelum berhijrah ke Kuala Terengganu selama 10 Tahun. Kini menetap di Bandar Seri Putra, Kajang, Selangor. Saya sekarang merantau ke bumi Anbiya' Mesir untuk menuntut dengan para Ulama'. Mengambil jurusan di Jabatan Syariah & Undang-undang, Kuliah Syariah Islamiah, Uni. Al-Azhar, Kaherah, Mesir. Moga pelaburan yang Ibu & Ayah lakukan ini akan berjaya menjadi saham didunia dan akhirat. InsyaAllah. Perantau di Bumi Allah. Johor - Terengganu - Selangor - Mesir

Followers