"Mafia" Ditangkap Di Mat'am Selangor

Bismillahirrahmanirrahim,

Assalamualaikum w.b.t.

"Dan pencuri lelaki dan pencuri wanita, hendaklah dipotongan tangan keduanya sebagai balasan daripada Allah" Surah al-Maaidah.

Maaf, atas kelewatan mengupdate berita yang berlaku semalam.

Semalam berlaku kes kecurian di Darul Ehsan Cafe (D.E. Cafe) atau Mat'am Selangor. Dimana seorang arab mahu mencuri di kaunter membayar makanan. Perkara tersebut disedari oleh pengunjung iaitu mahasiswa yang sedang menjamu selera di luar restoran. Kejadian dikatan berlaku jam 10.30 malam.

Tindakan pantas mereka yang berada disitu, berjaya mengepung harami/"Mafia" tersebut daripada melarikan diri. Namun, harami tersebut mengacah untuk mencederakan orang ramai dengan mengacukan tombol pintu. Suasana kecoh, lalu mereka yang berada disitu terus menjatuhkan suspek dan berlaku pergelutan.

Suspek diakatan bergerak dengan rakannya. Namun, rakan suspek berjaya melarikan diri. Menurut berita yang didengar, suspek dikatakan telah memeras ugut beberapa orang mahasiswa Pahang sebelum cuba untuk mencuri di mat'am selangor.

Akhirnya suspek berjaya ditahan dan diikat oleh pengunjung. Badan Pengurus PMRAM, termasuk Tuan Presiden, Ust Shahrizan MOhd Hazime tidak lama kemudian tiba di tempat kejadian. Dan terus menghubungi pihak berkuasa untuk tindakan lanjut.

Sehingga jam 1.30 polis masih belum tiba, dan akhirnya atas inisiatif PMRAM telah membawa suspek ke balai polis berdekatan menaiki tremco.

Kelihatan Ust Aziz cuba menyorongkan bantal untuk harami.

Ihsan sebagai manusia, bagi jugak minum air..

Tercungap2 meneran kesakitan.

Kepala harami tersebut berdarah, mungkin semasa pergelutan tadi.

Ust Alang, menunjukkan bahan bukti.

Ust Zuhaili, Ust Farkhan & Ust Shahrizan

Ust Nik termenung..

BP Ust Azlan sedang memperkatakan sesuatu.

Takut sampai terk.....

Orang ramai mengerumi harami tersebut.

Ust Shah sedang menelefon Amin Daulah. (Ketua Polis) untuk laporan mengenai kejadian tersebut.

Presiden, USt Shahrizan dan seorang mahasiswa sedang melihat bahan bukti yang dipegang Ust Alang.

Ust Along sedang cuba menelefon pihak berkuasa kerana sudah hampir 2 jam, polis masih belum tiba.

Ust Alang dan Ust Along sedang berbincang mengenai insiden tersebut.

Inilah Mafia yang saya maksudkan. (Biarkan dia hidup atau bunuh dia). Maka, kami memilih untuk dia hidup. Hehe..

1 komen mengomen :: "Mafia" Ditangkap Di Mat'am Selangor

  1. salam..baguslah pencuri tu dpt ditangkap..
    kalo x dicegah, makin berleluasalah kegiatan diorg nih..

    ~ana pun mengalaminya~ :(

Introduction

Aku hanya insan biasa yang ingin berkongsi sedikit ilmu dan buah fikiran. "Ballighu anni walau ayat" "wazakkir fainnna zikra tanfaul mukminin" InsyaAllah.

LinkWithin

.

Al-Faqir

My photo
Nama Muhammad Al-Amin Hj Salleh. Dilahirkan di Kluang, Johor. Kemudian dibesarkan di Kulai, Johor sebelum berhijrah ke Kuala Terengganu selama 10 Tahun. Kini menetap di Bandar Seri Putra, Kajang, Selangor. Saya sekarang merantau ke bumi Anbiya' Mesir untuk menuntut dengan para Ulama'. Mengambil jurusan di Jabatan Syariah & Undang-undang, Kuliah Syariah Islamiah, Uni. Al-Azhar, Kaherah, Mesir. Moga pelaburan yang Ibu & Ayah lakukan ini akan berjaya menjadi saham didunia dan akhirat. InsyaAllah. Perantau di Bumi Allah. Johor - Terengganu - Selangor - Mesir

Followers