Pengajian Madrasah Al-Imam Assyafie Sudah Bermula di Rumah Terengganu..


Assalamualaikum

Segala pujian bagi Allah SWT, Tuhan sekalin alam. Selawat dan salam buat junjungan mulia nabi Muhammad SAW, penghulu kepada segala nabi dan rasul.

Untuk makluman pembaca sekalian, pada 10 Julai 2010 hari Sabtu akan bermulanya Madrasah Imam Syafie di bawah anjuran Badan Pengetahuan dan Penyelidikan PMRAM 2010. Pengajian tersebut akan bermula pada jam 6.30 pagi di Rumah Terengganu, Haiyu Asyir. Jadual pengajian adalah seperti berikut :

AHAD
: Oleh - Ustaz Khairul Anuar bin Ismail
: Tarbiyatuna Ar-Ruhiyah


ISNIN
: Oleh - Ustaz Mohd. Azrul bin Ismail
: Risalah Al-Mustarsyidin
: Fawaid Makkiyah
: Syarah Matan Al-Baiquniyah


SELASA
: Oleh - Ustaz Hairul Nizam bin Mat Hussain
: Hasyiah An-Nafahat


RABU
: Oleh - Ustaz Muhammad Mujahid bin Mohamad Fadzil
: Nur Al-'Uyun
: Nur Az-Zolam
: Matan As-Sanusi


KHAMIS
: Oleh - Ustaz Abd. Aziz bin Ali
: Fiqh As-Sirah


SABTU
: Oleh - Ustaz Shahrizan bin Mohd Hazime
: Fath Al-Qarib

0 komen mengomen :: Pengajian Madrasah Al-Imam Assyafie Sudah Bermula di Rumah Terengganu..

Introduction

Aku hanya insan biasa yang ingin berkongsi sedikit ilmu dan buah fikiran. "Ballighu anni walau ayat" "wazakkir fainnna zikra tanfaul mukminin" InsyaAllah.

LinkWithin

.

Al-Faqir

My photo
Nama Muhammad Al-Amin Hj Salleh. Dilahirkan di Kluang, Johor. Kemudian dibesarkan di Kulai, Johor sebelum berhijrah ke Kuala Terengganu selama 10 Tahun. Kini menetap di Bandar Seri Putra, Kajang, Selangor. Saya sekarang merantau ke bumi Anbiya' Mesir untuk menuntut dengan para Ulama'. Mengambil jurusan di Jabatan Syariah & Undang-undang, Kuliah Syariah Islamiah, Uni. Al-Azhar, Kaherah, Mesir. Moga pelaburan yang Ibu & Ayah lakukan ini akan berjaya menjadi saham didunia dan akhirat. InsyaAllah. Perantau di Bumi Allah. Johor - Terengganu - Selangor - Mesir

Followers